Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Boję się nagrywać na YouTube.

Gość fantoro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boję się nagrywać na Youtubie mimo iż to moje marzenie.

Czy powinienem się bać?

A i przez to że się boję że ludzie mnie znienawidzą nie nagrywam :(

Opublikowano

Jesli brzmisz jak chlopiec, to lepiej poczekaj jeszcze te pare lat zanim nagrasz film. I koniecznie sie przygotuj, bez 'eee', 'yyy' i gadania o byle czym. 

leaderboard-3.png

Opublikowano

Moim zdaniem możesz się bać jak chcesz nagrywać tylko Minecrafta i serie "Przygody z...."...

Chcesz odnieść sukces? Wymyśl coś nowego!

Tak poza tym nie polecam pchać się z grami na YouTube; zbyt dużo "dzieci".

Jesli brzmisz jak chlopiec, to lepiej poczekaj jeszcze te pare lat zanim nagrasz film. I koniecznie sie przygotuj, bez 'eee', 'yyy' i gadania o byle czym. 

Dzięki, to nie zaczynam :(

(Mam 9 lat :( )

Opublikowano

Jeśli chcesz coś osiągnąc musisz byc pewny siebie. :)

Przygotuj się przez parę lat, możesz sobie robic jakieś próbne odcinki i pokazywac kolegom, a za parę lat jak jeszcze trochę dojrzejesz postrasz się spełnic swoje marzenie.  :P

Służę pomocą w sprawach związanych z grą FIFA WORLD-

Masz problem? Pisz na PW! :)

Opublikowano

Koles dopóki nie ukonczysz przynajmniej 16 lat to nawet nie mysl o nagrywaniu, bo tylko cie wszyscy wysmieją! Najlepiej to zacząć jak najpozniej, 18-20 lat. Teraz to zdecydowanie za wczesnie.

a tak w ogóle dzieci w twoim wieku powinny się bawic klockami LEGO i samochodami a nie grać na komputerze. To przez 9-11 latków poziom na polskich serwerach jest bardzo niski...

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Jeśli chcesz coś osiągnąc musisz byc pewny siebie. :)

Przygotuj się przez parę lat, możesz sobie robic jakieś próbne odcinki i pokazywac kolegom, a za parę lat jak jeszcze trochę dojrzejesz postrasz się spełnic swoje marzenie.  :P

Dzieki ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

naprawde? ile osob odnioslo sukces zaczynajac w wieku 9 lat ? i znajac zycie chcesz pewnie mc nagrywac. strata czasu i poczekaj az chociaz mutacje przejdziesz.

Opublikowano

Nie oplaca Ci sie, zajmi się nauką, gdy bedziesz miał mutacje zacznij nakręcać, chociarz (<-Pewnie literowka) i tak przy dziszejszym YT jest nie mozliwe wybicie się bez promowania:/

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

naprawde? ile osob odnioslo sukces zaczynajac w wieku 9 lat ? i znajac zycie chcesz pewnie mc nagrywac. strata czasu i poczekaj az chociaz mutacje przejdziesz.

Mc nie chciałbym nagrywać bo mi się znudził trochę ale na razie będę robił tak jak napisał KrolMieszkoIII:

Jeśli chcesz coś osiągnąc musisz byc pewny siebie.  :)

Przygotuj się przez parę lat, możesz sobie robic jakieś próbne odcinki i pokazywac kolegom, a za parę lat jak jeszcze trochę dojrzejesz postrasz się spełnic swoje marzenie.   :P

Opublikowano

Hejt za hejtem, panowie ogarnijmy się każdy ma jakieś marzenia.

To, że ma dopiero 9 lat nie jest wcale przeszkodą ani to że nie ma jeszcze mutacji itp ble ble ble.

1. Nie bój się - nagrywaj, mów w trakcie nagrywania (NIE PISZ NA FILMACH)

2. Nie powinieneś się bać

3. Nikt cię nie znienawidzi 

Ode mnie:

Próby nagrywania można podejmować w każdym wieku, nie każdy odniesie ogromy sukces finansowy czy też "FEJM", dla jednej osoby zadowalające jest 1000 wejść w miesiącu dla innego ważne są miliony, większość z was myśli tylko o tym iż YT przynosi tylko pieniądze, siedzicie i oglądacie debilne filmy które nic nie wnoszą, nabijacie w ten sposób wejścia właśnie dla ludzi którzy jeszcze przed rokiem czy dwoma byli "nikim".

Weźmy tutaj dla przykładu chociażby 2 z kilkuset YTberów - Pingwin i Treekt.

Pierwsze filmy pingwina są bardzo amatorskie - rozpoczynał "karierę" nie potrafił nic, bez ładu i składu, takie to sobie nagrywanie o "d***e Maryny" z dużą ilością przeklinania itd, z czasem jednak popularność zaczęła rosnąć i teraz już chyba jest mało osób które go nie znają. Powstała tzw Armia Pingwina która zajmuje się teraz wszystkim za niego, on natomiast jest tylko "wykonawcą i głównym aktorem" Po prostu udało mu się lub inaczej - nastąpił BOOM na Minecraft i trafił w odpowiednie miejsce w odpowiednim czasie. Gratulujemy.

Treekt natomiast już od początku filmów wiedział po co nagrywa i co chce nagrywać, już od pierwszego filmu pojawiły się poradniki i ogólny scenariusz tego co chce przekazać - porównajcie sobie dla przykładu pierwszy oraz ostatni film treekt'a, wymowa styl itd. Jego przypadek jest akurat podobny do tego z tego tematu, brak mutacji itp itd. Co prawda nie jest to sukces pokroju pingwina ale zawsze coś. Nijak ma się ilość wyświetleń i subów jednej osoby do drugiej jednak osobiście dla mnie większym sukcesem jest to co zrobił Treekt.

Dlatego też nie zaprzestawaj swoich prób i dąż do realizacji swoich marzeń.

Opublikowano

Jeżeli chcesz tak bardzo zacząć nagrywać, to możesz spróbować, ale jednak i tak lepiej zacząć nagrywać w wieku 16-15 lat. 

Decyzja należy do Ciebie. 

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedzi.

Już więcej nie piszcie bo już wystarczy mi odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...